barátság

2019.08.01. 15:42

A segítőkészség és a hála hozta össze a két települést

Kétnaposra tervezték az idei falunapot Somogyszobon, Eller János somogyszobi polgármester szerint olyan sok évforduló jelentkezett ez évben, hogy megérdemlik a megemlékezést.

Györke József

Az idén hatvan éves az iskola épülete, nyolcvan éves a Somogyszobi Vasutas SE, és 180 éves a Vilma-háza műemlékház, múzeum. A településvezető a szombati rendezvényen megemlékezett arról is, hogy tizenegy éves a Somogyszob és a Szob település kapcsolata. egy pályázatnak köszönhetően a szobi labdarúgók és a mazsorettek is részt vesznek a XXVI. somogyszobi falunap rendezvényein, ugyanakkor a somogyszobi néptáncosok és judósok ugyancsak bemutatkoztak a XIX. szobi városnapokon, illetve az Ipolyfeszt rendezvényein.

Nem véletlen, hogy a hétvégén népes küldöttség érkezett a somogyszobi falunapi programokra. Ferencz Gyöngyi Szob polgármestere elmondta, hogy amikor a 2013-ban az évszázad legnagyobb árvize volt, Somogyszob elsőként sietett jelentős anyagi támogatással – egymillió forint- az árvíz sújtotta település megsegítésére. Azóta is baráti kapcsolatot tartanak fenn a két település között.

A rendezvény előestéjén Somogyszobért díjat adtak át Kőnig János részére, aki tíz éve irányítja a helyi dzsúdó klubot, mellyel jelentős hazai és nemzetközi sikereket értek. Kiss István, a Vilma-ház működésében, valamint az önkormányzati rendezvényeken több éven keresztül vállalt aktív közreműködéséért szintén Somogyszobért Emlékplakett elismerésben részesült. Ugyancsak ezt az elismerést vehette át Grujber József önkormányzati képviselő is, aki képviselőként az önkormányzati fejlesztések megvalósításában vállalt aktív munkát.

A programot a dzsúdó klub és a Kéknefelejcs Néptánccsoport, Hajdú Virág éneke és a Megarox Társulat, valamint a szerbiai 3plusz2 Együttes műsora tarkította, másnap főzőversenyt is tartottak a szobiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában