Megfújták

2019.08.05. 16:29

A templomban is fújták a fúvósok Marcaliban

 Immár ötödik éve minden nyáron megrendezik a Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar koncertsorozatát Marcaliban.

Kiss Kálmán

Az eddigi hagyományoknak megfelelően pénteken a vonyarcvashegyi strandon, szombaton Kaposváron, a Szivárvány Kultúrpalotában, vasárnap pedig a Marcali Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébániatemplomban léptek fel a zenekedvelő közönség előtt. A kezdeményezéshez három éve a Dél-Dunántúli Regionális Gyermek – Ifjúsági Fúvószenekar is csatlakozott, melyet a Svájcban élő Tóth Bence harsonaművész, fúvószenekari karmester és a dombóvári zeneiskola igazgatója, Tóth Ada klarinéttanár indított útjára.

Az egyhetes zenei táborban nemcsak a profik, hanem amatőr zenészek is pallérozták és megmutatták tudásukat. Az eredeti cél az volt, hogy a fúvószenét kedvelő, fúvós és ütős hangszereken játszó fiatalokat összefogják, és olyan válogatott együttest hozzanak létre, amely a világon bárhol megállja a helyét. A zenekari próbáknak a marcali zeneiskola adott otthont, a plébániatemplomban pedig elsőként a gyermekek adtak koncertet, melyet Kerekes Béla, a dombóvári zeneiskola tanára és Vörös István, a zalaegerszegi zeneiskola tanára, a zalaegerszegi fúvószenekar karnagya vezényeltek. Majd a Tóth Bence vezette fúvós kvartett következett, végül a Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar zárta a sort Tóth Bence és Hajas Béla dirigálásával. A templomi koncertben idén sem csalódtak az ide látogatók, minden egyes darab után vastapssal jutalmazták az ifjú és felnőtt zenészeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában