ünnep

2019.08.20. 15:05

Az államalapítóra emlékeztek Nagyatádon

Államalapító királyunkról, Szent Istvánról emlékeztek meg a nagyatádiak a róla elnevezett téren.

Györke József

Ormai István polgármester az ünnepség szónoka kitért rá, hogy első királyunk sorsfordító időben, vészterhes korban valósította meg a magyar állam megalapítását, mely egy évezreden át fennmaradt. Ma őrá emlékezünk és az ő útját követjük. Magyarország továbbra is önálló, szuverén államként kell, hogy fennmaradjon az utókor számára. Szent István munkássága egybeforrt Magyarország történetével.

Az ünnepi megemlékezést követően Sándor László plébános áldotta meg az új kenyeret, melyet Gara István, a város díszpolgára szelt meg. Mindenkinek jutott egy-egy falat az újkenyérből. Az ünnepség végén az állami szervek és civil szervezetek a megemlékezés és a hála koszorúit helyezték el első királyunk bronz szobrának talapzatán. A programot a Somogyi Huszárok Hagyományőrző Egyesülete díszőrsége, valamint Hosszú Katalin, Kozics Nikolett, Perák Veronika és Máté Attila zenés irodalmi műsora színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában