közös élmény

2019.08.25. 15:30

Együtt vitorláztak a nehéz sorsú fiatalok a LáriFárival

Több száz gyermeknek szerzett felejthetetlen élményt a nyáron a kaposvári Lárifári Alapítvány. Májusban és augusz­tusban négy alkalommal szerveztek jótékonysági vitorláztatást az alapítvány tagjai nehéz sorsú fiataloknak a Balaton különböző helyszínein.

Andricz Gabriella

Kerekesszékesek, állami gondozottak, nehéz sorsú és daganatos betegséggel küzdő gyermekek és családjaik tölthetnek el egy teljes napot az alapítvány önkénteseinek és a program létrejöttét segítő társaságoknak köszönhetően.

– Hetedik éve zajlik a programunk, aminek első állomása a balatonkenesei kikötő volt. Ezen a kerekesszékes regattán Kaposvárról a Napsugár Módszertani Központból, a Vadvirág Alapítványtól, és Nagyatádról is érkeztek fiatalok és felnőttek is egyaránt – mondta el Paskáné Hosszú Adrienn a LáriFári Alapítvány vezetője, a program szervezője. A jótékonysági programon a legtöbb alkalommal tizenöt hajó futott ki a kikötőkből, és mintegy kétórás időtartamban a kezdeményezést a hajójukkal és jelenlétükkel támogató vitorlázóknak köszönhetően különböző játékos feladatokkal fűszerezve részesülhetnek a résztvevők a regattázás élményében.

– Minden egyes út más hangulatú, és minden esetben megérint bennünket a résztvevők hálája és szeretete. Csatakiáltást írnak a résztvevők, lufit kapnak, amit kiköthetnek a bójához, illetve lehetőség volt fürdésre is – folytatta a szervező.

Augusztusban két alkalommal indultak útra a hajók, elsőként az SOS Gyermekfalu szociálisan hátrányos helyzetű fiataljaival Balatonfüredről, másodszor pedig egy hatvanfős társaság vitorlázott Tihanyban. Megtudtuk, hogy idén a Böjte Csaba által alapított székesfehérvári Szent Imre Iskolaház mélyszegénységben élő gyermekei is részt vettek a programon, valamint pécsi állami gondozott gyermekek is, akik közül néhányan először jártak a magyar tengernél.

Tűzmadárként zárják a nyarat, százötven résztvevőt várnak

Balatonlelle A nyarat lezáró esemény a balatonlellei Tűzmadár Regatta lesz, szeptember 6-án, amelyre 150 résztvevőt várnak az ország különböző pontjain működő gyermekonkológiai centrumokból, többek között Budapestről és Szombathelyről érkeznek családok. – Az egész napos eseményt délutáni programok is színesítik, ahol ügyességi játékokat, kézműves játszóházakat szervezünk a résztvevőknek, majd egy eredményhirdetéssel zárul a nap, amelynek célja, hogy minden résztvevő a LáriFári éremmel a nyakában térjen haza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában