Tandemmel a Balaton körül

2019.08.21. 09:00

Hallásból tekerik körbe a Balatont

Látássérültek tekerik körbe a Balatont ezekben a napokban: öt nap alatt, huszonhat tandembiciklivel tesznek meg 245 kilométert. A program már hagyományosnak mondható, kilencedik éve rendezik meg. A kerékpárokon huszonhat látássérült résztvevő ül.

Turbéki B.

– A túra a Mozdulj! Közalapítvány szervezésében egyúttal esélyegyenlőségi kampány is. Üzenete, hogy szívvel és lélekkel is lássuk a világot – mondta Tálos Marianna, az alapítvány elnöke. – Ugyanakkor célunk, hogy idővel fontos tömegsport mozgalommá is váljon – tette hozzá. A túrán a látássérült résztvevőket nemcsak a tandembicikliken segítik látó társaik. A programok során is szemeikké válnak.

A 15-én, Almádiban összegyűlt társaság fellépett az ottani borfesztiválon, részt vettek egy motoros imahely avatásán, Balatonfüreden flashmobbal hívták fel magukra a figyelmet, Tihanyban hajókáztak. Zánkai pihenőjük után Badacsonyban bort kóstoltak. A legfőbb állomásnak Keszthelyt nevezték, ahol egy jól sikerült flashmob után papi áldásban részesült a hetvenhat tagú bringacsapat.

Fenyves és Bélatelep érintésével Siófokra tartanak, útközben azonban megállnak Bogláron egy kajakozással egybekötött strandolásra. – Azon kívül, hogy nagy élményt jelent a vízben tartózkodniuk, biztonságban is érezhetik magukat, mert látók segítik őket. Így volt ez a Festetics kastély kiállításán is – mondta Tálos Marianna. Kiemelte, hogy a segítség nem feltétlenül pénzkérdés, jobb, ha inkább szívből jön.

Ennek a felfogásnak üzenetét igyekeznek közvetíteni a túra alatt, a 245 megtett kilométer minden centiméterén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában