fotók

2019.08.18. 17:23

Horgolt napernyő és harisnyavirág: egymástól is tanulnak az alkotónők

Kézművesekkel telt meg hétvégén a tabi Szabadság park, ahol hetedik alkalommal gyűltek össze az Alkotónők napján.

Böcz Zoltán

Az egészség jegyében mozgással kezdték a napot az érdeklődők Tabon, melyről a Kapolyi Zumba Csoport gondoskodott. Az Alkotónők webmagazin tíz éve azért jött létre, hogy a kézművességgel foglalkozók megoszthassák egymással tapasztalataikat. Orbán Erika főszerkesztőtől megtudtuk: hamar szükségét érezte, hogy ezek az alkotók személyesen is átadhassák tudásukat, népszerűsíthessék mesterségüket. Így már hetedik alkalommal gyűltek össze a kreatív hölgyek.

– Főleg Somogyból érkeztek hozzánk kiállítók, de többek között a fővárosból és Bicskéről is jöttek alkotók – mondta Orbán Erika, a rendezvény szervezője.

A somogyacsai Zsiga Irén harisnyából készít csokros, szálas és cserepes virágokat. A fiatal lány hat éve önmagát képezve alkot például színes rózsákat. – Egy évig nem volt munkám, akkor találtam ki, hogy jó elfoglaltság lenne elsajátítani ezt a technikát – mesélte Zsiga Irén. A somogyi alkotóhölgy épp egy budapesti kiállításra készül.

A Fejér megyei Bicskéről érkezett Tabra Kontra Elvira, aki különleges napernyőket horgol. Mint megtudtuk, nagy munkával jár egy ilyen napvédő megalkotása. – Szeretem variálni a fonal vastagságát, az ernyő méretét, így általában egy-két hét mire elkészül egy darab – tudtuk megy Elvirától, aki gyerek kora óta foglalkozik horgolással.

Kecskeméty Gyöngyvér papírból fonott kosarait mutatta be a rendezvényen. A harkányi nő újrahasznosított papírból készít csíkokat, pálcákat, majd azokból áll neki a fonásnak. – Egy kosárra minimum kell 6-8 óra, festéssel együtt – mesélte a Baranyából érkezett alkotónő.

Az alkotónők napját szabadtéri kiállítás is színesítette, ahol többek között Döbrössi Adrienn és Gazsó Baráth Klára festményeit csodálhatták meg a látogatók. Az estét Lovász Márta divatbemutatója és Palotás Ágnes operett énekesnő koncertje zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában