Emelkedő bérek

2019.08.05. 15:08

Magasabb bérszínvonal biztosítaná a város jövőjét

A Kapos Televízió Hatszemközt című műsora különkiadásának vendége volt Szita Károly, Kaposvár polgármestere. Előbb a jelenről szólva megemlítette, hogy a nyár derekán 80 helyszínen zajlanak építkezések a megyeszékhelyen.

K.G.

Az önkormányzat szándéka, hogy a közlekedéssel érintett területeken az iskolakezdésre rendet tesznek. A Németh István Program a jövő év közepére fejeződhet be, és azt a célt szolgálja, hogy a városban élőknek jobb legyen az élete.

Mindenkinek a véleményét ki kell kérni, hogy közösen meghatározhassák a következő ciklus legfontosabb teendőit, tért ki erre a polgármester.

– Amiben előre kell lépnünk az a munkabérek, határozott szándéka ez sokunknak! – nyomatékosította Szita Károly. Ebben ugyanis a megyei jogú városok között csupán a 16. helyen állunk. Azonban az ipari parkok fejlesztésével, az új 67-es főúttal növeli a versenyképességét a város, és magasabb szakértelmet igénylő termeléssel nőhetnek a bérek. A cél, hogy az évtized végére a városok első felébe tartozzunk.

A bérek mellett az energiafüggetlenségre fókuszálunk, tette hozzá a polgármester. Magunknak kell termelni az energiát, hogy a legolcsóbb közszolgáltatási árakat megőrizhessük, ezt a célt szolgálja a nemrég átadott napelempark.

Családtámogatási és egészségvédelmi programot indít az önkormányzat a demográfiai válság leküzdésére. A cél, hogy 2030-ra Kaposvár legyen a legegészségesebb város az országban, ehhez kérdőíveken kérik ki a kaposváriak véleményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában