Mazda MX5 klub - Máltai szeretetszolgálat

2019.08.19. 15:47

Mozgássérültek élményautóztak Balatonfenyvesen

Immáron második alkalommal látják vendégül a Máltai Szeretetszolgálat balatonfenyvesi táborába a nyitott tetejű sportautók, az MX5-ök tulajdonosait a mozgássérült táborlakók, és együtt élményautóztak egyet.

Barkóczy László

A Magyarországi MX5 klub tagjai valamivel több mint negyven autóval érkeztek meg péntek délután a Máltai Szeretetszolgálat balatonfenyvesi táborába. Céljuk az volt, hogy autózni vigyék azokat a mozgássérülteket, akik még soha nem ültek ilyen típusú autóban. Úgy gondolták, azzal segítenek, ha megosztják azt az élményt, amit egy ilyen autóban utazás adhat.

– Az elmúlt évben jutott először eszünkbe, hogy ez egy olyan program lehet az itt táborozók számára, aminek biztos nagyon örülnének – emlékszik vissza a kezdetekre Kabdebo Márk, a Máltai Szeretetszolgálat önkéntese, egyben a klub tagja. – Már egy éve is több mint harmincan érkeztünk, de idén negyvenhárom autóstársam gondolta úgy, hogy örömet szeretne szerezni az itt lakóknak.

 

A mozgássérült táborlakók és segítőik nagy tapssal fogadták az autókat. Ezt követően röviden bemutatták nekik az autókat, és elmondták az utazás szabályait. Ez nem sokban tért el a hétköznapi autókban megszokottaktól, ám a napsütés ellen védő sapkát, többen is elfelejtették a nagy izgalomban.

 

 

Az élményautózás folyamatosan ment egész péntek délután, ahogy egy kör véget ért, máris más szállhatott a kétüléses autó egyetlen felszabaduló ülésébe, hogy aztán kezdetét vehesse az újabb kaland.

 

– Nagyon élveztem az utat – meséli lelkesen Kriszti, a tábor egyik mozgássérült lakója. – Sajnos a felénél vissza kellett fordulnunk, mert rosszul lettem. Igazából egy kicsit gyorsnak éreztem a sebességet, és azért ijedtem meg. De ez nem szegte kedvem, ha legközelebb lesz lehetőségem, újra kipróbálom, mert nagyon nagy élmény!

 

– Minden évben az a célunk, hogy minél több élményt adjunk át az itt táborozóknak – mondta el lapunknak Lázár Alpár, a tábor és az esemény egyik főszervezője. – Úgy gondolom, ez egy olyan lehetőség számukra, melyet talán soha nem felejtenek el. Hisz a legtöbbük számára a hétköznapi életben nincs lehetősége ilyen és ehhez hasonló programokban részt venni. A mai élményautózás mellett, egyéb különleges dolgokat is kipróbálhatnak a táborlakók. Így aki végzett az utazással, azt egy olimpiai bajnok vívó tanítja meg vívni, de tegnap még vitorláztunk is.

Kabriókban élményautóztak a táborlakók

 

Az esemény a klubtagok, a táborlakók és a szervezők szerint is olyan jól sikerült, hogy mindannyian egyhangúlag a folytatás mellett döntöttek. Így az elkövetkezendő években is meg fog telni egy-egy napra Balatonfenyves nyitott tetejű sportkocsikkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában