Lovastalálkozó

2019.08.27. 13:47

Nyeregből búcsúztak a nyártól

Nyárbúcsúztató lovas találkozót szerveztek Kaposfőn. Több lovastanya is elfogadta a meghívást – mondta Kőnig Virág, a találkozó szervezője.

Györke József

Harminc ló és lovasa érkezett a kaposfői találkozóra, s ha már együtt voltak, úgy gondolták, próbára teszik egymással szemben az ügyességüket egy kis baráti versengésen. Volt kezdő és haladó díjugratás és díjlovaglás is.

A tűző nap ellenére mindenki jól érezte magát, hiszen hasonló érdeklődésűek és szép hátaslovak között lehettek. Az eseményt egyébként akár lovaslányok találkozójának is nevezhették volna, mivel az egyik szervező kivételével valamennyi résztvevő nőnemű volt.

Amíg a fiatalok lovagoltak, addig három bográcsban főtt a finom marhalábszárgulyás, a libapörkölt zúzával és a csilis bab. A zsűri tetszését is ebben a sorrendben érdemelték ki az ételek, amelyeket a részvevők jóízűen el is fogyasztottak a fák hűvösében.

A résztvevők úgy határoztak, hogy még ebben az évben tartanak egy újabb lovas találkozót – mondta König Virág.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában