régiós verseny

2019.08.08. 17:50

Nyúltartásból is tesztelték a kamaszok tudását

A Móricz Zsigmond mezőgazdasági szakgimnázium csapata harmadik helyen fejezte be a szakmai versenyt a Szentlőrinci Gazdanapokon.

Harsányi Miklós

NyœltenyŽsztŽsi konferencia

Elméletből és gyakorlatból egyaránt szorgosan gyűjtötték a pontokat, baranyai és tolnai középiskolások is számot adtak tudásukról.

– A baromfi és a nyúlállománnyal kapcsolatos kérdéseken túl a halászatról is faggatták a versenyzőket – mondta Princz Zoltán, a Móricz Zsigmond mezőgazdasági szakgimnázium igazgatója. – Örültem diákjaink sikerének, s újra bizonyossá vált: érdemes részt venni az erőpróbákon. Egyrészt az iskolában tanultakról adnak számot a szakmai zsűri előtt, másrészt tapasztalatot szereznek az új közegben. A verseny után megismerhették a legkorszerűbb talajművelő gépeket, s a precíziós gazdálkodással kapcsolatos ismereteiket is tovább bővíthették.

Az Orbán Georgina, Fábián Kevin, Németh Kevin, Cseh Dávid és Nagy Ferenc alkotta kaposvári csapat harmadik helyen zárta a versenyt, a fiatalokat Dobos László és Kakucs Balázs készítette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában