egészség

2019.08.17. 16:00

Tisztább vizet szállít a bálványosi vezeték

A továbbfejlesztet ivóvízrendszenek hála a helyiek sokkal jobb minőségű vízhez juthatnak hozzá.

K.T.

Girl drinking water from glass

Fotó: Troels Kjems

Megfelelő minőségű közműves ivóvízhez juthat Bálványos 530 lakosa annak köszönhetően, hogy a település ivóvízrendszerét Kőröshegy felől összekötötték a Délkelet-balatoni Regionális Rendszerrel.

Mintegy 204 millió forintból valósult meg a beruházás, aminek a zárórendezvényére kedden került sor Bálványoson. A településen korábban saját vízellátó rendszer üzemelt, mostantól azonban nemcsak az eddiginél jobb minőségű ivóvizet fogyaszthatnak a helyiek, de az ellátás is biztonságosabb lesz, hála a regionális rendszerhez való csatlakozásnak.

A dél-balatoni térségben az elmúlt 5 évben jelentős mennyiségű vízzel kapcsolatos beruházás valósult meg. Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője a helyszínen azt mondta, hogy csak az általa képviselt térségben 18 milliárd forint jutott a szennyvízhálózat fejlesztésére, míg az ivóvíz minőségét javító beruházásokra 2,3 milliárd forintot költöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában