megyei futam

2019.08.17. 11:30

Tizenkét somogyi település lovasa csap össze a vágtán

A Nemzeti Vágta megyei futamának nyolcadszor ad otthont Kaposvár: augusztus 25-én.

Harsányi Miklós

Sepsiszentgyörgy, 2014. július 20. Hagyományõrzõk vonulnak a Székely Vágta, a Nemzeti Vágta elõfutama elõtt Sepsiszentgyörgyön 2014. július 20-án. MTI Fotó: Henning János

Augusztus 24-én, vasárnap több mint kétezer nézőt várnak az ingyenes programra a házigazdák. A sztárvendég Varga Miklós énekes lesz.

Kora délelőtt főzőversenyen forgatják a fakanalat a baráti társaságok és a civil szervezetek tagjai, a vágta hivatalos megnyitója fél egykor kezdődik, s egykor rajtol az előfutam. Várhatóan 12 település lovasai indulnak, a Kaposvári Vágta döntő futama 18.30-kor kezdődik. Meiszterics László, a rendezvény főszervezője azt mondta: a befejezéséhez közeledik az előkészület. Csütörtökön a felázott pályát tárcsázták azért, hogy minél hamarabb felszáradjon.

– Minden apró részletre ügyelni kell, legfontosabb a biztonság – hangsúlyozta. – A pálya hossza 650 méter, s a lovasok több mint két kört tesznek meg. A kaposvári rendezvény azért is nevezetes, mivel ez az utolsó vidéki előfutam a budapesti központi rendezvény előtt.

A házigazdák nem bíztak semmit se a véletlenre: augusztus 25-én solymászbemutató, a Bikali Élménybirtok lovagi tornája és a Koch-ötös hajtás egészíti ki a programot.

S azoknak is érdemes ellátogatniuk a vágtára, akik a Csákberényi csikósok lovas showjára kíváncsiak. A rendezvény ingyenes, csak a parkolásért kell fizetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában