mozgalmas nyár

2019.08.09. 09:00

Várni kell még Ribizli bohócra a megyei könyvtárban

Elkezdték a héten a megyei és városi könyvtár tetőzetének felújítását, a munka várhatóan több hétig tart.

Harsányi Miklós

Ribizli boh—c

Mozgalmasan telik a nyár a tékában, dolgoznak azon, hogy megszerezzék a minősített könyvtár címet, ezért a téka dolgozói felmérést készítettek, s a több mint 400 kérdőív feldolgozása jelenleg is tart.

– A korábbi beázások miatt szükségessé vált a tető korszerűsítése – mondta el érdeklődésünkre Köpflerné Szeles Judit, a Takáts Gyula Megyei és Város Könyvtár igazgató-helyettese. – Az építkezés következtében a gyermekkönyvtár-részlegünket a nyáron lezártuk, ám az első emeleten több száz könyv közül lehet választani. A fiatalok egy polcsor két oldalán találhatják meg a kiadványokat, ám ha épp nincs ott a keresett könyv, akkor munkatársunk segít, s lehozza a kért művet.

A megyei tékának több mint tízezer beiratkozott olvasója van, csaknem ötven százalékuk diák, az első félévben 1825-en iratkoztak be. Köpflerné Szeles Judit kiemelte: idén is tovább gyarapítják a dokumentumállományt, augusztusig négyezernél is több könyvet, CD-t, DVD-t rendeltek meg, s a következő hónapokban újabb beszerzésre van lehetőségük. 2019-ben több mint tízmillió forintot fordíthatnak erre. Céljuk, hogy két éven belül megszerezzék a Minősített Könyvtár címet, ehhez kapcsolódva felmérést végeztek az olvasók körében, mintegy négyszázan töltötték ki a kérdőíveket. A szakemberek egyebek mellett azt tudakolták, hogyan bővítenék a szolgáltatást a látogatók, s milyen változtatást tartanak különösen indokoltnak. A felmérés feldolgozása jelenleg zajlik.

Az igazgató-helyettes hangsúlyozta: igyekeznek minél közvetlenebb, hatékonyabb kapcsolatot kialakítani az olvasókkal. Ezt szolgálják a rendezvények is, az első őszi kiemelt program a szeptember 28-i Olvasás éjszakája lesz. S még tart a Nyaraló könyvek című felhívás, aminek a lényege, hogy az olvasók a könyvtárból kikölcsönzött művet elviszik magukkal nyaralni, s egy fotót készítenek a könyvről a pihenés helyszínén. Aki a képet feltölti, azok között belépőt sorsolnak ki a pécsi állatkertbe, az akció szeptember nyolcig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában