Mérés

2019.08.27. 18:03

Vizsgálják a levegő tisztaságát

Mérőautóval járják a somogyi megyeszékhely utcáit és tereit a szakemberek ezekben a napokban; vizsgálják a levegő tisztaságát, és egyúttal a forgalom nagyságáról is közöl adatokat a járműre telepített mérőműszer.

Marosi Gábor

A vizsgálattal a levegő szennyezettségét igyekeznek behatárolni a megyeszékhely különböző pontjain. A különféle műszerekkel felszerelt kisbusz jelenleg Kaposváron a Berzsenyi parkban állomásozik, de több helyen is feltűnik majd a városban. Kovács Katalin, Kaposvár környezetfejlesztési igazgatója megkeresésünkre elmondta: a kisbusz négyszer két hétig méri a levegő minőségét a városban, emellett pedig autós forgalmat is figyel és a környezetében lévő intézményekről is készít feljegyzést.

A mérés egy brüsszeli LIFE programnak a része. Kovács Katalin hozzátette: miután kiértékelik az eredményeket, eldöntik, hogy Kaposváron hova helyezzenek ki egy állandó levegőminőség-mérő eszközt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában