romanap

2019.09.15. 15:55

A gasztronómia és a kultúra találkozója Lakócsán

Gazdag zenei és gasztronómiai kínálat várta a 20. Drávavölgyi Romanapra érkezőket Lakócsán.

Gamos Adrienn

Hagyományos cigány ételeket készítettek a helyi asszonyok, töltött káposztát, babgulyást, csülökpörköltet kóstolhatott a lakosság. Majd a tekintetek lassan a rendezvényterem színpada felé fordultak, ahol elsőként Csonka József, a lakócsai cigány nemzetiségi önkormányzat elnöke köszöntötte a megjelenteket.

Rendezvényük mottója az volt, csak akkor van jelenünk és jövőnk, ha van múltunk. Szászfalvi László, országgyűlési képviselő, Berényi László, az országos roma önkormányzat képviselője, Balogh Imre, a Somogy-megyei roma önkormányzat elnöke és Reiz Tamás a Barcsi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke is mondott köszöntő beszédet. Az oroszlányi Kale Lulugyi az autentikus cigány zenét népszerűsítette, felléptek az alsószentmártoni Romatest hagyományőrzői. Továbbá Bátáról és Darányból két együttes is; a Vadvirág gyermektáncosok és a tamburazenekar, míg a dél-somogyi községből a „Kriolo” cigány és modern táncokat adott elő, míg a Clap Dance az utóbbi műfajból adott ízelítőt. Hajmási Dávid roma fiú, a barcsi Széchenyi gimnázium diákja énekszámmal gyönyörködtette a hallgatóságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában