vásár

2019.09.08. 18:59

A közmunka gyümölcse: kiállításon mutatták be a termékeiket

Az idei diófesztivál egy rendhagyó programmal egészült ki.

Kovács Gábor

Először rendezték meg a Somogy Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítást és Vásárt, ahova 23 önkormányzat és hét szociális szövetkezet hozta el azokat a termékeket, amelyeket a közfoglalkoztatottak állítottak elő az elmúlt években. A legtöbben a saját maguk termelte és feldolgozta különleges élelmiszerekkel érkeztek, de a zicsiek saját készítésű bútorokat is bemutattak. A kelevízi közmunkások termékei nemrég megjárták a bjelovári nemzetközi vásárt is.

Somogyban 4000 ember kezdte meg a közmunkaprogramokat tavasszal 104 településen, sorolta Szulimán Zsolt, a Belügyminisztérium osztályvezetője a megnyitón. Hozzátette: bár csökkent a létszám, 12 ezren még állást keresnek a megyében, rájuk is számítanak most, amikor a kormány új célokat jelölt ki a hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatására. Ezért nemcsak jelene, de jövője is van a közmunkának.

A közfoglalkoztatás vitathatatlanul sikertörténet, mert értéket teremt és közösséget alkot, mondta avatóbeszédében Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője. Huszti Gábor, a Somogy Megyei Önkormányzat alelnöke is köszöntötte a résztvevőket.

Lengyeltótiban az Unikornis szociális szövetkezet tíz embernek ad munkát a száraztészta-üzemében. Zsombok Lajos polgármester elmondta: a közmunkásokat napi küzdelem árán lehet visszavezetni a munka világába, de megéri. A megnyitón a polgármesterek a hácsi közmunkások jóvoltából egy fára akasztottak fel dióleveleket formázó fadarabokat, amelyre minden település felírta a nevét, így teremtve hagyományt a találkozónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában