közös erő

2019.09.29. 14:26

A lakók összefogásával készült el a generációk kertje

A lakóközösség összefogásával és munkájának köszönhetően készülhetett el a generációk kertje a Baross Gábor utca 18-ban.

Koszorus R.

Az itt található 54 lakás tulajdonosa időt és energiát, no meg pénzt nem kímélve dolgozott az udvar átalakításán. Udvari játékok, tűzrakóhely és pad is került a kertbe. Ez utóbbit Szita Károly polgármester biztosította az udvar csinosítására. – Példaértékű az elvégzett munka, mert a közösség összefogásával valósulhatott – mondta Kaposvár polgármestere, a generációk kertje avatásán.

– Egy gyönyörű kert mindenkinek jó – fogalmazott Papp Henriett, a társasház kezelője. – Rendetlenség volt, letarolt terület és össze-vissza parkoló autók. Azt gondoltuk, hogy mivel élnek gyerekek és idősek is a házban, érdemes rendet tenni.

Most már füvesített az udvar, ízlésesen elültetett virágok szegélyezik a járdát és levendulák hajladoznak az őszi szellőben. A lakók önerőből szerezték be a szükséges anyagokat, növényeket, s persze volt, amihez nagyon olcsón, vagy ingyen jutottak hozzá. Pályázati forrás is a segítségükre volt, így 580 ezer forintot fordíthattak a belső udvarra, ám az elvégzett munka ennél jóval nagyobb értékkel bír.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában