jövőkép

2019.09.26. 11:20

Csurgó és környékének megerősödéséhez járulhat hozzá az ipari park

Letették a csurgói ipari park alapkövét kedden. A somogyi városban 450 millió forint pályázati forrásból nyolc hektárnyi területre települhetnek majd be a vállalkozások.

Góz Lilla

Letették a csurgói ipari park alapkövét kedden. A somogyi városban 450 millió forint pályázati forrásból nyolc hektárnyi területre települhetnek majd be a vállalkozások. A településen a szakképzett munkaerő utánpótlása is megoldott.

– Az ezer éves Csurgó történetében nagy nap a mai a gazdaságunk fejlesztése szempontjából – mondta el Füstös János polgármester. Hozzátette: 450 millió forint vissza nem térítendő támogatásból hozhatják létre az ipari parkjukat. – A következő hónapokban közművesítjük a területet, rácsatlakoztatjuk az utat a gyékényesi csomópontra – mondta el Füstös János. – A város mindössze 20–25 kilométerre van az autópályától, több helyi, Fejér megyei és budapesti vállalat is érdeklődött már a lehetőségről.

– Egy kis város és annak környéke akkor tud igazán fejlődni, ha egy olyan kormányzati gazdaságpolitika valósul meg, amelyhez partnerként be lehet csatlakozni – mondta köszöntőjében Szászfalvi László. A térség országgyűlési képviselője hozzátette: nagy siker az ipari park Csurgónak, egy régi álmukat tudják pályázati forrásból megvalósítani.

– Csurgónak három kitörési pontja van: a turizmus, az oktatás és a gazdasági fejlesztés, ezek együttesen járulhatnak hozzá a város és környék erősödéséhez – hangsúlyozta Szászfalvi László. Kiemelte: az ipari park létrejötte az önkormányzat, a megye, a kormány és a helyi gazdasági társaságok példás együttműködésének köszönhető. A csurgói képzési lehetőségek pedig garanciát jelentenek arra, hogy a kis- és nagyobb betelepülő befektetőknek biztosítani tudjuk a jövőben a szakképzett munkaerőt – mondta Szászfalvi László.

– A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében Somogyba 51,5 milliárd forint elkölthető forrás jutott a mostani uniós ciklusban – mondta Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke. – A csurgói kistérségben 3,5 milliárd forintból útfejlesztés és a város rehabilitációja megvalósult, most pedig egy ipari parkot alakíthatnak ki. A helyi vállalkozásoktól pedig azt kérem, minél előbb töltsék meg élettel az ipari parkot és teremtsenek minél több munkahelyet Csurgónak, a kistérségnek és a megyének – tette hozzá Biró Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában