fejlődés

2019.09.06. 11:30

Előadásokat is szerveznek az új rendelőben

Várda Teljesen megújult és kibővült a várdai orvosi rendelő.

Marosi Gábor

Az épületet akadálymentesítették a szakemberek, új vizesblokkokat építettek, bővítették a várótermet, kicserélték a nyílászárókat, szigetelték a külső falakat, hét autónak pedig parkolóhelyet alakítottak ki. A beruházást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával, mintegy húszmillió forintból valósították meg. A rendelő szerda délutáni átadásán Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke mondott köszöntőt.

Varga András, Várda polgármestere kiemelte: a felújításra közösen pályáztak Alsóbogáttal és Somogyjáddal. Alsóbogát 315 ezer forintot nyert eszközbeszerzésre, Somogyjád pedig csaknem négy millió forintot kapott az orvoslakás bővítésére. A kibővült váróteremben egészségmegőrző előadásokat is szerveznek majd. A rendelő szomszédságában pedig egy egészségparkot szeretnének kialakítani, ahol a várdaiak szervezett körülmények között mozoghatnak majd. A településen egyébként csütörtökönként rendel a háziorvos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában