egészség

2019.09.20. 14:00

Eső sem gátolja a testmozgást

Birtokba vették a zákányi gyerekek a megújult tornatermet.

K.G.

Csütörtökön adták át Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöknek jelenlétében. A fenntarthatóság és környezettudatosság jegyében építették át a tornacsarnokot TOP-os forrásból, több mint 60 millió forintból. Energetikai fejlesztés valósult meg, napelemeket szereltek a tetőre, modern fűtésrendszert vezettek be, nyílászárókat cseréltek. A termet az önkormányzat is használja majd kulturális rendezvényekre az 1100 lelkes faluban. A Zrínyi Miklós Általános Iskola a Légrádi iskolával ápol határon átnyúló együttműködést, így a zákányi gyerekek a horvát diákokkal közösen hallgatnak előadásokat, indulnak versenyeken.

A zákányi iskolába 120 tanuló jár, és az óvodában most kellett csoportot bővíteni. Van tehát gyermekutánpótlás, ezért bölcsődére is pályáztak. Jankó Szabolcs polgármester elmondta: elérték a céljukat, mert sikerült a falu szinte összes önkormányzati épületét megújítani az elmúlt években. Ezután az önkormányzati utakat felújítása következik, ebben számítanak a Magyar Falu Program segítségére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában