parádé

2019.09.06. 18:38

Jubilál a Miénk a város

Élettel telt meg Kaposvár belvárosa pénteken a Miénk a Város Fesztivál nyitónapján. A három napos eseményen több kiállítás, kulturális és gyerekprogram illetve koncert várja az érdeklődőket.

Fenyő Zsuzsa

Már tíz éve annak, hogy az első Miénk a város rendezvényt megrendezték Kaposváron abból az alkalomból, hogy felújították a kaposvári belváros egy részét.

– Akkor úgy döntöttünk, hogy közösen alkottuk, közösen akartuk, közösen ünnepeljünk is – mondta el Szita Károly Kaposvár polgármestere a megnyitón, ahol a Somogy Zenekar lemezbemutató koncertjét is meghallgathatták az érdeklődők.

A rendezvény egyik különleges attrakciója az Életre kelt mesehősök – Süsü és barátai kiállítás az Együd Árpád Kulturális Központban. Itt Csukás István halhatatlan mesefiguráival Mirr-Murr-ral, a Nagy Ho-ho-ho horgásszal, Pom-Pommal vagy éppen Süsüvel, a sárkánnyal találkozhatnak a lurkók. A mesebeli lények nagy sikert arattak, sokan felkeresték a Megyeri János szobrászművész által készített figurákból álló kiállítást.

 

A falusi életmódba is bekukkanthattak a gyerekek a régi idők udvarában a Vigasságok terén. – Ezzel a rendezvénnyel az volt a célunk, hogy a mai, városi gyerekek is megtudják, egykor milyen volt az élet a somogyi falvakban – mondat Berlik Mária művelődésszervező. – Karádról, Iharosról és Pogányszentpéterről is érkeztek vendégeink, akik bemutatták, hogy mi az a csizmahúzó, a szakajtó vagy azt, hogy készül az aludttej. A lurkók felpróbálhatták a hagyományos viseleteket, és megtudhatták milyen volt a régi magyarok harcmodora. Az óvódások és a kisiskolások nagyon élvezték az itt töltött időt.

 

– Mindig igyekszünk színes programot összeállítani, a koncerteken is mindenféle műfajból válogatunk, idén többek között itt lesz Fenyő Miklós, Rúzsa Magdi és a Road is – mondta Szalay Lilla, az Együd Árpád Kulturális Központ igazgatója. – A Miénk a város arról szól, hogy találkozzunk egymással, beszélgessünk és érezzük jól magunkat együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában