zenés üzenet

2019.09.08. 18:45

Korjelentés volt a Cseh Tamás emlékest

A mai fiatalok a tíz évvel ezelőtt elhunyt Cseh Tamás klasszikussá vált dalainak segítségével jól értelmezhető képet kaptak arról a korról, amelyben a szüleik felnőttek.

K.G.

Ez volt az üzenete annak az emlékestnek, melyet a Miénk a város fesztivál előestéjén tartottak. Cseh Tamás emblematikus dalaiból adott válogatást Joós Tamás énekmondó és Hegyi Norbert, színész és zenész a Berzsenyi Dániel Irodalmi és Művészeti Társaság szervezésében az Agórában.

– Ezek a dalok kisfilmszerű etűdök, olyan történetek, melyek mindannyiunkkal megestek – mondta Joós Tamás, aki egykor népművelőként szervezett koncerteket Cseh Tamásnak. – A dalok szereplői, a feleségek, a barátok, a szeretők, a gyerekek, a főnökök mindannyiunk életében ott voltak. A hétköznapi dolgainkról magas művészi fokon szólt a dalnok Cseh Tamás és az író Bereményi Géza szerzőpárosa.

Az emlékest résztvevői a szándékaik szerint nem utánozni akarták Cseh Tamást, hanem hozzátenni a saját világukat, duóként ugyanis több lehetőségük van a hangszerelésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában