fotók és videó

2019.09.09. 09:42

Nagyot szólt a Miénk a város fesztivál

Miénk a város és miénk a fesztivál – egyre inkább magukénak érzik a nézők a belvárosi összművészeti fesztivált.

K.G.

Ez volt a jubileumi rendezvény legfontosabb tapasztalata a szervezők szerint. Az idén minden eddiginél sokrétűbb programot hoztak össze, amelyben a különböző zenei stílusokat kedvelők is találhattak maguknak csemegét. Több tucat koncert, gyermekprogramok, kiállítások és balatoni borok várták a kaposváriakat péntektől vasárnap estig a 10. Miénk a város fesztiválon a Kossuth téren és a Vigasságok terén.

Mi is megkérdeztük a városlakókat, megnézték-e a koncerteket. Banó Lajosné, az örök­ifjú a kifogyhatatlan energiákat megmozgató Fenyő Miklós koncertjére volt kíváncsi. Fehér Lajos a nagylányára, Angelikára bízta a választást, aki ByeAlex műsorán szórakozott remekül. Általában is elmondható, hogy a tinik ByeAlex-et favorizálták, ám a gitárosával még több szelfit készítettek, mint vele. A Road zenekar a 15. születésnapját ünnepelte a kaposvári koncerttel, és ebből az alkalomból izgalmas színpadi látvánnyal készültek. A koronát Rúzsa Magdi koncertje tette fel a programsorozatra.

A szervezők szerint a Vigasságok tere, mint helyszín, egyre inkább beépül a rendezvénybe, és sokan térnek be a régi idők udvarára, a gyermekműsorokra és az igényes rétegzenék művelőinek koncertjeire.

A fesztivált az idén minden eddiginél zöldebbre, vagyis környezettudatosabbra tervezték. Ennek részeként nagyjából ezer újrahasznosított alapanyagú repohárral látták el a vendéglátóhelyeket. A cél az volt, hogy minél kevesebb szemét termelődjön a három nap alatt. Három nagy és 20 kisebb kék kukát telepített a belváros pontjaira, ezekbe szelektíven lehetett gyűjteni a hulladékot, amit a szolgáltató munkatársai hétfőn hajnalban szállították el a fesztivál helyszínéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában