Biztonságos város

2019.09.09. 17:30

Több mint háromszáz kamera figyel Kaposváron

Több mint háromszáz térfigyelő kamera figyeli a várost, újabb 112-t helyeznek ki Kaposváron – mondta el Szita Károly polgármester hétfői sajtótájékoztatóján.

Góz Lilla

Fotó: LANG ROBERT

Kaposvár az ország egyik legbiztonságosabb városa, ami nagy mértékben köszönhető annak is, hogy a rendőrök, közterület-felügyelők munkáját 191 térfigyelő kamera segíti – mondta el hétfői sajtótájékoztatóján Szita Károly.

– Az idén 65 esemény kapcsán szereztük be a közterületi kamerák által rögzített felvételeket, amelyek közel egyharmadában a feltételezett elkövető beazonosításához vezetett – mondta el Hosszú Balázs, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Hozzátette: Kaposváron a regisztrált bűncselekmények száma kevesebb, mint a felére, 3000-ről 1200-ra esett vissza a kamerarendszer működése óta.

– Örömmel jelenthetem be, hogy év végéig 303-ra bővül a közterületi kamerák száma, sok helyen lakossági igény alapján szereljük fel ezeket – tette hozzá Szita Károly. Megjegyezte: a 180 millió forintos beruházás segít abban, hogy Kaposvár továbbra is a legbiztonságosabb városok között maradhasson. Az összes városrészben, sőt a zártkertekben is lesznek térfigyelők, jövőre pedig 50-el bővítik a kamerarendszert.

– A kamerák segítenek az itt élő nyugalmat és békességet szerető embereknek. Lakásaik előtti parkban lévő padok nem hálószobának készültek – jegyezte meg a polgármester. Az Arany János utca 4-9-es belső tömbben élők kérték, hogy kamera figyelje környezetüket.

– 1973 óta élek itt, mostanában sok fiatal randalíroz a parkban, ugrálnak fel kerékpárral az asztalokra – mesélte Király Istvánné. Hozzátette: nagyon örül, hogy lesz a lakása közelében kamera, bízik abban, hogy visszatartó erő lesz.

– Aki észreveszi, hogy például autóját meghúzták, kikérheti a kamerafelvételt tőlünk, kérésre a harminc napos tárolást meghaladva is megőrizzük – mondta el Kiss Szabolcs, a kaposvári közterület-felügyelet vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában