nívós elismerés

2019.09.08. 11:30

Újabb díjat vehetett át Major karnagy

Egyetemi Kultúráért Díjat kapott a pécsi Zsolnay Wind Orchestra, az elismerést karnagyuk, a kaposvári Major András vette át a Pécsi Nemzeti Színházban tartott ünnepségen az elmúlt hétvégén.

Góz Lilla

– Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a zenekar karnagyaként megkaptuk ezt a szakmai díjat – mondta el lapunknak Major András.

Az elsősorban egyetemistákból álló hatvantagú együttes a Zsolnay gyár korábban működő zenekarának szellemiségét szeretné továbbvinni. A Zsolnay Wind Orchestra 2014. tavaszán alakult, nem titkolt céljuk a kiváló magyar hangszer­oktatást, karmesterképzést, zeneszerzést reprezentálni itthon és a nagyvilágban.

A közelmúltban Prágából a XXI. Nemzetközi Fúvószenekari Verseny legjobbjaként tértek haza. A legmagasabb kategóriában indultak és három címet is kaptak, amelyet Antonín Stanek cseh kulturális miniszter adott át. Major András pécsi munkája mellett továbbra is a Magyar Honvédség 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred katonazenekarának karnagya, valamint a Liszt Ferenc Zeneiskolában is tanít.

– A katonazenekarral már készülünk az adventi koncertre, ahol a klasszikus művek, katonai indulók mellett helyet kapnak a filmzenék is – tette hozzá a kaposvári karnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában