KÁN 2019

2019.09.13. 09:00

Újragondolt környezettel várja vendégeit a Kaposvári Állattenyésztési Napok

Minden eddiginél nagyobb családi élmény lesz az idei Kaposvári Állattenyésztési Napok.

Koszorus Rita

Kaposv‡ri çllattenyŽsztŽsi Napok

A hétvégi vadgazdálkodási és vadgasztronómiai napok idén más lesz, mint eddig. – Az idei évre jurtafalut építünk – mondta Nagy János, főszervező. – Itt a hagyományos vadászati módokat mutatjuk be, az íjászatot, agarászatot és a pákászok életét. A jurtafalu már pénteken kinyit, amikor elsősorban iskolásokra számítunk, hétvégén pedig a családokra.

Szombaton tartják a hagyományos kaposvári vadfőző bajnokságot, ahol meghívott csapatok mutatják be főzőtudományukat. Itt Borbás Marcsi lesz a főbíra. – A színpadon a vadhús fogyasztását népszerűsítjük – emelte ki Nagy János. – Vadászok fognak grillen és tárcsán vadhús ételeket készíteni. Vasárnap ebéd után hasonló program lesz, csak akkor a bárányhús lesz az alapanyag.

Az elkészült ételeket a közönség meg is kóstolhatja.

Nem maradhat el a legszebb bika trófeák bemutatója, a Hubertus mise, tiszteletadás a vadnak, s a gyerekek testközelből is megismerkedhetnek az erdő állataival.

Gyerekprogramból sem lesz hiány. Szombaton a Vitéz László bábelőadást tekinthetik meg a kicsik, s fellép az Apacuka zenekar is. Vasárnap folytatódik a móka az Alma Együttessel.

A hétvégi program egyik csúcspontja a Suttogó Monty Roberts bemutatója. A kaliforniai legenda a toponári fedeles lovardában bemutatja, hogyan lehet a hátasokat erőszakmentesen idomítani. Monty Roberts nevével ellentétben nem suttog a lovak fülébe, hanem megtalálja a közös hangot a hátasokkal. Lényegében egy olyan nyelvet használ, amelyhez meg sem kell megszólalni, a lovak testbeszédét értelmezi és anélkül bírja őket engedelmességre, hogy hozzájuk érne.

Monty Roberts a lovak testbeszédét értelmezve bírja az állatokat engedelmességre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában