kisdiákok

2019.10.16. 11:30

Gyógypedagógus hallgatók tanítanak a tudatosságra

Egy napra játékvárossá változott a Kaposvári Egyetem új tanügyi épülete.

Koszorus R.

A harmadéves gyógy­pedagógus hallgatók aktív részvételével hirdették meg a programot a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ és Duráczky József Iskola diákjai számára. – Mindig a hallgatók a főszervezői ennek a programnak – mondta lapunknak Gelencsérné Bakó Márta, a Kaposvári Egyetem Gyógypedagógiai Intézetének igazgatója. – A célunk az, hogy bevonjuk azokat a gyerekeket, akik a gyakorló intézményeinkben tanulnak. Azt szeretnénk, ha megismerkednének a pénz értékével és jobban átéreznék a pénzért való munka fontosságát.

Az egyetem épületén belül nyolc helyszínt kereshetett fel a résztvevő nyolcvan kisdiák. Itt különböző feladatokat oldottak meg, ám itt nem csak az önfeledt játék volt a középpontban. – Minden feladat készségfejlesztő – mondta Bódis Szabina, a program egyik fő szervezője. – A gurító nevű feladat esetében három különböző átmérőjű lyukba, három különböző nagyságú labdával kell betalálni. Ez a feladat a szem-kéz koordinációt fejleszti jól.

Ezen kívül a résztvevő játékosok akadálypályán is megmutathatták tudásukat, de azt is megpróbálhatták vakon, hogyan tudnak tárgyakat megtalálni egy zárt dobozban. Minden egyes jól megoldott feladatért jutalom járt a gyerekeknek, mégpedig tallérok formájában. – Az állomások teljesítése után a tallérjaikat beválthatták különböző termékekre – magyarázta Bódis Szabina. – Különböző értékű áruk vannak, tehát a gyerekeknek el kell dönteniük, hogy mihez kezdenek a „vagyonukkal”: egy nagy vagy több kicsi dolgot választanak.

Ezzel igyekeznek a pénzügyi tudatosságra nevelni a gyerekeket, hogy lássák, a jutalmat munkával lehet kiérdemelni, s nem mindegy, hogy azt hogyan és mire használják fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában