Bikesafe

2019.10.15. 11:05

Megkezdődött a kerékpárok regisztrációja az országos vagyonvédelmi programba

A bűnmegelőzési szakemberek kerékpár-regisztrációval várták az érdeklődőket a kaposvári rajtnál.

Sonline

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakemberei 2019. október 12-én a „Zsota Kerékpártúra” programhoz csatlakozva várták az érdeklődőket Kaposváron. A rendőrségi standnál már a reggeli órákban megkezdődött a kerékpárok regisztrációja az országos vagyonvédelmi programba.

A regisztrációkor egy fotót, és minden szükséges információt rögzítenek a kerékpárról, ami egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető adatbázisba kerül. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok, és így azok nagyobb valószínűséggel kerülhetnek vissza jogos tulajdonosaikhoz.

A kétkerekűeket egy „BIKESAFE Regisztrált kerékpár” feliratú matricával is ellátták.

A régóta sikeres vagyonvédelmi program célja, hogy az állampolgárok számára lehetőséget biztosítson értékeinek megóvására. A biciklik azonban csak akkor vannak biztonságban, ha a tulajdonosok is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tolvajok ne tudják azokat megszerezni.

A témát illetően fogadják meg a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vagyonvédelmi tanácsait:

Mindig zárják le a kerékpárjukat, lehetőleg megfelelő minőségű lakattal!

Mindig valamilyen biztosan rögzített tárgyhoz – biciklitároló, lámpaoszlop, pózna – rögzítsék a járművet!

Forgalmas, jól látható, lehetőleg térfigyelő kamerákkal megfigyelt helyen hagyják biciklijeiket – ne eldugott utcában, kapualjban!

Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válnak, azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es, vagy 107-es segélyhívó számok valamelyikén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában