Technika a medicinában

2019.10.27. 11:30

Mesterséges intelligencia ejt rabul minket

Önként vállalt rabságunkról tartott előadást Jávor András, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium nyugalmazott közigazgatási államtitkára a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Kaposvári Csoportja, a Somogyi Tudósklub, a Kaposvári Polgári Casino, a Kaposvár Polgáraiért Egyesület és a Pro Card Alapítvány közös rendezvényén.

Koszorus Rita

Technika a medicinában címmel tartotta meg legutóbbi ülését az öt kaposvári civil szervezet csütörtökön a Kapos Hotel Kristálytermében. A zsúfolásig megtelt teremben elsősorban kardiológiai témák kerültek terítékre. – Nagyon aktuális ez a téma – mondta a rendezvény egyik levezető elnöke, prof. Rosta István. – Az egészséghez hozzátartozik az érrendszer és a szív épsége is. Szita Károly polgármester meghirdette az egészséges Kaposvár programot, és azt hiszem, ebben is egy döntő fontosságú kérdés, hogy a keringésünk rendben legyen.

A szimpózium vendége volt Jávor András, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium nyugalmazott közigazgatási államtitkára, aki önként vállalt rabságunkról tartott előadást. – A mesterséges intelligencia már belépett az életünkbe – mondta Jávor András. – Akinek van egy okostelefonja, az tudja miről beszélek, s nagyon sokan nincsenek azzal tisztában, milyen veszélyeket rejt az magában, hogy hatalmas mennyiségű adatot tárolnak rólunk.

Hozzátette: szerinte elsősorban a fiatalok vannak veszélyben, hiszen ők használják leggyakrabban az okos eszközöket, de az idősebbek sincsenek jó helyzetben.

Jávor András kiemelte azt is, nagyon fontos a prevenció, az egészséges életmód, azonban a társadalom egészségtudatossága nem megfelelő. Úgy látja, hiányzik az egészségtan tantárgy az iskolákból.

Ezek is érdekelhetik