izgalmas vidék

2019.10.24. 20:00

Olvasók szavazatai alapján állt össze Somogy hét csodája

Egy-egy emléktáblával díjaztuk a Megye 7 Csodája elnevezésű és értékmegőrző játékunk nyerteseit.

Koszorus Rita

Somogy megszámlálhatatlan lenyűgöző geológiai jelenséggel, izgalmas vidékkel és elragadó természeti szépséggel büszkélkedhet. A több héten át tartó nyereményjátékunkon tizenkilenc somogyi csodából választhattak olvasóink, majd adhatták le voksaikat a szerintük legméltóbbra. A legtöbb szavazatot begyűjtő természeti értékek képviselői a Somogyi Hírlap szerkesztőségében vehették át az erről szóló elismerő táblát csütörtökön.

– Lapunknak nagyon sokféle kezdeményezése van, ezek egyike volt a Megye 7 Csodája nyereményjátékunk. Somogy csodáit ismerem és szeretem, ezért örülök, hogy egy ilyen értékmegőrző játékban vehettünk részt – mondta köszöntőjében Lengyel János, a Somogyi Hírlap főszerkesztője. A hét győztes listája az olvasók szavazatai alapján állt össze. Lengyel János megköszönte a jelentkezőknek, hogy a csodák megmérkőzhettek a versenyben. Ezután Harján Sándorral, lapunk megyei üzletszervezési vezetőjével közösen adták át a győzteseknek járó, névre szóló táblát. Így a Czindery-kastély parkjában álló ötvöskónyi 250 éves hársfa, a magából páratlan szépségű csillagos nárciszt ontó babócsai nárciszos, a méltán világhírű magyar tenger, a Balaton, a különleges cseppkő képződményéről híres gálosfai Csepegőkő-forrás, a ságvári Börevári-réten az ég felé magasodó Képes-fa, a különleges madárvilágával ékeskedő kaszói Baláta-tó és a nyimi-somi betyárfa, vagyis Patkó-fa kapta az elismeréseket.

– Meglepődtünk és egyben nagyon örültünk neki, hogy a Nyim és Som területén lévő Patkó-fa is bekerült a Megye 7 Csodája közé – mondta Bodó Marianna, Nyim alpolgármestere. – Büszkék vagyunk a Patkó-fára, a táblát olyan helyre tesszük, ahol sokan tudomást szerezhetnek róla: Nyimben van a Megye 7 Csodájának egyike.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában