fotók

2019.10.20. 17:45

Szobrot ajándékozott Várda Bálint Györgynek

Nem szokványos dolog az, hogy valaki szobrot kap ajándékba. Várdán pedig szombaton ez történt.

Kovács Tibor

Fotó: TIBOR KOVACS

A település díszpolgára, Bálint György, Bálint gazda tiszteletére avattak szobrot. Varga András polgármester köszöntőjében emlékeztetett: azon a napon, amikor ez év májusában Bálint György átvette díszpolgári címét Várdán, Csikós Nagy Márton szobrászművész elkezdett faragni egy akácrönköt, amiből mostanra egy virág „bújt elő„. A szobor, a virág mostanra tehát elkészült, amit nagy szeretettel avattak fel Gyuri bácsinak, a nemzet kertészének a tiszteletére.

Az immár századik évét is betöltött várdai díszpolgár, aki természetesen megjelent a szoboravatón, azt mondta, öröm számára ez az ajándék, és bár az ő tiszteletére emelték, mégis, szeretné úgy gondolni, hogy a természet szeretete és tisztelete állíttatta a szobrot, mert azt tapasztalta, hogy a falura, az itt élőkre ez jellemző. Az alkotás felavatása után a faluházban folytatódott a délután, beszélgetéssel, dedikálással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában