adományt kaptak

2019.11.14. 20:00

A gyakorlatközpontú szakképzést támogatják

Négy raklapnyi anyag, eszköz és munkavédelmi felszerelést kaptak csütörtökön a gépészes diákok: a Cserenda Hungary Zrt. több mint 1,7 millió forint értékű adományt ajánlott fel a KSZC Eötvös Loránd műszaki szakgimnázium és szakközépiskolának.

Harsányi Miklós

Elsősorban a gépész és közlekedésgépész ágazaton tanuló fiataloknak nyújt segítséget az új felszerelés.

Fotó: Muzslay Péter

– Kiemelt jelentőségűnek tartjuk a gyakorlatközpontú szakképzést, a somogyi vállalkozások érdekét is ez szolgálja – hangsúlyozta ifj. Zsille Gábor, az adományozó cég értékesítési vezetője. – Nagyapám, édesapám és nagybátyám is ebben az iskolában tanult, s látjuk, hogy a KSZC folyamatosan biztosítja a színvonalas műszaki hátteret, s cégünk ehhez kívánt segítséget nyújtani.

Fotó: Muzslay Péter

Hegesztőhuzalok, hegesztőpálcák, festék, vágó és csiszoló korongok, munkavédelmi kesztyűk, cipők és ruházati termékek is helyet kaptak az adományban, akárcsak az automatika labor léghálózatához szükséges különféle csatlakozóelemek. Egy tonnát nyomott a négy raklapnyi, több mint 1,7 millió forint értékű ajándék. Weimann Gáborné, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója példaértékűnek nevezte a támogatást, Csiba Ágota kancellár rámutatott: mindent megtesznek, hogy a KSZC-hez tartozó középiskolákban modern technológia álljon a diákok rendelkezésére. Takács Szilvia, az Eötvös Loránd műszaki szakgimnázium és szakközépiskola igazgatója kiemelte: az új felszerelés nemcsak a napi oktatásban nyújtanak segítséget, hanem a tehetséggondozásban is. A tanintézményben 1106 diák tanul, s 12 szakmában zajlik az oktatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában