segélyprogram

2019.11.13. 19:30

Adományokkal érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet

Vitaminkészítményekből, gyerekjátékokból álló segélycsomagokat és fél-fél tonna téli tüzelőt adtak át rászoruló, sokgyermekes családoknak és egyedülálló időseknek Beregszászon és a hozzá közeli Mezőkaszonyban.

Sonline

A segélyprogram kezdeteként Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója, Lévai Anikó, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete és Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke, rászoruló családokhoz és egyedülálló idősekhez juttatott el tartós élelmiszerből, vitaminkészítményekből, gyerekjátékokból, valamint fél-fél tonna téli tüzelőből álló segélycsomagokat.

A segélyszervezet október végéig tartó kampányában mintegy 7,7 millió forintnyi felajánlást gyüjtöttek össze. Egyéb módon még további 1,1 millió forintot kaptak a kárpátaljai rászorulók támogatására.

Az adományok jó helyre érkeztek: a kárpátaljai magyaroknak nagy szükségük van a támogatásra a súlyos gazdasági és szociális helyzet miatt.

Az Ökumenikus segélyszervezet több, mint 20 éve folytatja rendszeres tevékenységét Kárpátalján, olyan támogatókkal együttműködve, mint az MVJSZ, a Szerencsejáték Zrt., az MKB Bank és Meditop Kft.

Gerevich János, az Ökumenikus Segélyszervezet ukrajnai-kárpátaljai kirendeltségének a vezetője elmondta, hogy Kárpátalján egyre nagyobb probléma az elszegényedés. Az idősek egyedül maradnak, a fiatal lakosok többsége pedig külföldön keres jobb lehetőségek után.

A kirendeltség vezető köszönetet mondott az Ökumenikus Segélyszervezet támogatóinak, köztük azoknak, akik felhívták a 1353-as adományvonalat.

Szita Károly az MTI-nek elmondta: sok gyermeknek van szüksége támogatásra, hogy óvodába és iskolába tudjanak járni, meglegyen a napi betevőjük, legyenek tanszereik, míg az idős embereknek, hátrányos helyzetű családoknak az élelmiszer mellett téli tüzelőre is szükségük van, mert a nyugdíjból, fizetésből erre egyáltalán nem futja. Az MVJSZ, azaz a magyar nagyvárosok több mint 100 millió forintnyi támogatást juttattak Kárpátaljára az Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában