ötletbörze

2019.11.27. 16:46

Felduzzasztanák a Kapost az egyetemisták

A közösségi médiát használva tele vannak ötletekkel – így jellemezte a fiatalokat egy zalai polgármester az Országos Városmarketing Verseny regionális elődöntőjén, amelyet szerdán rendeztek a Kaposvári Egyetemen. Az ötletbörzét a települések fejlesztésének szolgálatába állították.

Kovács Gábor

A Miskolci Egyetem kezdeményezésére hatodik alkalommal rendezik meg az országos városmarketing versenyt, és a regionális elődöntőnek másodszor adott otthont a somogyi megyeszékhely. Két kaposvári, a budapesti Corvinus Egyetem, és a győri Széchenyi István Egyetem csapata mérte össze a tudását. A hallgatóknak mindig plusz energiabefektetést jelent felkészülni a versenyre, de nagy élmény a számukra, ha az önkormányzatok megvalósítanak bármit az ötleteikből. Ugyanakkor modellezik azokat a kihívásokat, amelyekkel a munkájuk során találkozhatnak a jövőben, foglalta össze Szigeti Orsolya, a Gazdaságtudományi Kar dékánja a vetélkedő hasznosságát.

Az egyik kaposvári csapatban vegyesen voltak külföldi és magyar diákok. Egy laoszi lány, és az angolai nagykövet lánya is szerepelt a csoportban. Bérces Bence, mesterszakos hallgató vezette őket, aki elmondta: rendkívül érdekes látni, hogyan találkoznak a külföldi egyetemisták a kaposvári kulturális élettel. Több helyet szeretnének, ahol angolul tudnak beszélgetni a magyarokkal.

Tősgyökeres kaposváriak alkották a másik csapatot. Horváth Adél és Takács Ottó, 3. évfolyamos kereskedelmi és marketing szakos hallgatók a rehabilitáció előtt álló donneri városrészt, és a Kapos folyó partját választották terepként. Bástya rekonstrukciót építenének a kaposvári vár ásatásai nyomán a Nostra területén. Megduzzasztanák a Kapos vízszintjét, így alkalmassá tennék vízi játékokra. A Jókai ligetben újjáépítenék azt a faszínházat, amely 1911-ben leégett. Terveik szerint a folyót sétányok öveznék, és a ligetben felállított fotóponton a monumentális Kaposvár feliratot Rippl-Rónai kukoricás stílusában festenék át.

Adaptálható más kisvárosokra is a Corvinus diákjainak ötlete, amely egy applikáció segítségével összefogná a helyi szolgáltatókat. A cél, hogy az adott település tűnjön ki a térségből. Ők Siklósra szabva dolgoztak ki egy programcsomagot, amely lány-és legénybúcsúk szervezésével, és wellness pihenéssel csábítaná az odalátogatókat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában