időközi választások

2019.11.10. 17:13

Megismételt választásokon járultak az urnákhoz

Somogyban három helyszínen járultak az urnákhoz a választópolgárok a megismételt önkormányzati választásokon vasárnap.

K.G. /B.Z.

Ózd, 2014. november 9. Választópolgárok a Sajóvárkonyi Általános Mûvelõdési Központban kialakított 26. számú választókörben Ózdon a megismételt önkormányzati választáson 2014. november 9-én. A városban az október 12-i polgármester-választást azért kell megismételni, mert az eredményt a Debreceni Ítélõtábla megsemmisítette. MTI Fotó: Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Kisberényben a polgármester- és az egyéni listás választást kellett ismét megtartani. A községben ugyanis csaknem megduplázódott a helyi lakcímmel rendelkező választásra jogosultak száma az októberi voksolás előtti hetekben. Emiatt rendőrségi feljelentéssel is éltek.

Taranyban az 1-es számú szavazókörben tartottak polgármester-választást. Itt azért kellett újrázni, mert az első választáson mozgóurna nélkül bonyolították le a mozgóurnás szavazást, sőt egy olyan ember is szavazott, akinek nem is volt választójoga. A területi választási bizottság ezért megsemmisítette a taranyi 1-es szavazókör októberi eredményeit. Lengyeltótiban pedig ismét nemzetiségi szavazásra került sor.

Semmilyen rendkívüli eseményről nem érkezett bejelentés vasárnap a választási bizottsághoz, felelte kérdésünkre Sárhegyi Judit, a megye jegyzője, a területi választási iroda vezetője. Skrinyár Judit aljegyző arról tájékoztatott, hogy úgy látták az adatokból, jelentősen csökkent a megismételt választásra bejelentett lakosok száma Kisberényben. Eredmények vasárnap este 21 óra után várhatók. Cikkünket frissítjük az eredményekkel.

Frissítés (21:04):

Kisberényben 231 választásra jogosultból 120-an adták le voksukat ez 52 százalékos részvételi arány. Itt Baloghné Varga Zsanett lett a polgármester, akire a választók 63 százaléka szavazott.

Taranyban 462-en szavazhattak, közülük 306-an járultak az urnához, itt 66 százalékos volt a részvételi arány az 1-es szavazókörben, ahol újrázni kellett. Az ismétlés után hivatalosan is Szekretár Pál lett a polgármester.

Lengyeltótiban a roma kisebbségi önkormányzati választást kellett megismételni, itt 177 választásra jogosultból szavazott 150, ami 85 százalékos részvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában