fejlesztés

2019.11.05. 14:00

Modernizálódnak a somogyi konyhák

Mintamenzákat kapnak a falvak.

Góz Lilla

Verpeléti új konyha

Fotó: Berán Dániel

– Három forint híján negyvenmillió forintot nyertünk a konyhánk felújítására – mondta lapunknak Nagy László Péter, Mesztegnyő polgármestere. Hozzátette: negyedszerre pályáztak a Pénzügyminisztériumhoz, ezúttal sikeresen.

– Megújul a főzőkonyhánk padozata, a víz- és szennyvízrendszer, a villanyvezetékek, valamint konyhatechnikai eszközöket vásárolunk – tette hozzá a polgármester. A tervek szerint jövőre, a nyári iskolai szünetben kezdődik a beruházás és szeptemberben már a megújult konyhában főznek 220 embernek.

A babócsai iskola konyhája is korszerűbb lesz. 38 millió forintot költhetnek rá. – A babócsai iskolai konyhának a víz-, villany- és gázrendszere újulhat meg, továbbá az elavult konyhatechnológiai eszközöket cseréljük ki modernre – mondta el Reiz Tamás, a Dráva menti települési társulás elnöke. Hozzátette: a tervek szerint jövő ősszel már egy modern konyhában főzhetnek a dolgozók, és a gyerekeket, felnőtteket egy megújult ebédlő fogadja majd.

A 2015-ben indult pályázatnak köszönhetően eddig már több mint 550 településen mintegy 14 milliárd forintból újulhatnak meg a gyermekétkeztetést szolgáló konyhák és étkezőhelyiségek. Idén is az önkormányzatok hazai költségvetési forrásból részesülhetnek támogatásban korszerűbb, a környezetvédelmi és energetikai, valamint élelmiszer-biztonsági szempontoknak megfelelő infrastruktúra kialakításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában