fotók

2019.12.31. 14:57

Az új év felé vették az irányt az atádi futáson

Huszonötödik alkalommal szervezték meg kicsiknek és nagyoknak a szilveszteri futást Nagyatádon.

Györke József

Fotó: Picasa

Az első tizenöt eseményt Herr Gyula szervezte, majd tőle vette át a stafétát 10 évvel ezelőtt Menyhárt Csilla. Úgy érzi, mind jobban megkedvelték a nagyatádi rendezvényt, hisz a szomszédos megyékből is mind többen érkeznek a futásra. Kedden, szilveszter napján mintegy százötvenen álltak rajthoz a futásra.

A kicsiknek (ovis futás) 300 méteres a táv, a „nagyoknak” már 1-5 körös futás vár, körönként 680 méter Nagyatád központjában található park területén. Nevezési díj nincs. Mindenki maga választhatja meg, hogy hány kört tesz meg. Ormai István polgármester is Herr Gyulával felvezetőként egy kört tervezett, aztán pár körrel több lett belőle. A legidősebb versenyzők: Szüts Miklós 78, Theo Spillemann 75 éves.(nagyatádiak). A legfiatalabb futó a két éves Czár Barnabás volt.

Az ötkörös futást a Keszthelyről érkezett Kőszegi Kornél nyerte 10 perc 47 másodperces idővel. A legjobb nagyatádi befutó Márkus Noel volt 11 perc 05 másodperccel.

A futókat meleg tea, szaloncukor várta. A futás végén mintegy 25-30 fő nyert értékes kerékpár biztonsági felszereléseket a helyi Scwinn Csepel jóvoltából, valamint egyéb tárgyakat a TRIATÁD felajánlásából. A verseny fődíját – egy hatalmas ajándékcsomagot – Király Balázs (Pécs) nyerte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában