élelmiszerbank

2019.12.24. 11:30

A multik feleslege is a karácsonyfák alá kerül

Több mint háromszáz tonna tartós élelmiszert, pékárut és zöldség, gyümölcsöt kapott 13 somogyi szervezet a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettől. A karácsonyi ünnepek előtt az összes adomány eljutott a megye egyesületeihez és önkormányzataihoz. Kelevízre pénteken reggel érkezett meg a csaknem másfél millió forint értékű élelmiszercsomag.

Góz Lilla

Izgatottan várták a Magyar Élelmiszerbank Egyesület élelmiszerekkel megrakott kamionját a kelevízi önkormányzat dolgozói. – Csaknem másfél millió forint értékben kaptunk tartós élelmiszereket, amelyeket a falu 340 lakójához még az ünnepek előtt eljuttatunk – mondta el Vargáné Balatincz Krisztina polgármester. – Amint lekerültek a kamionról az élelmiszerek, már dobozoltuk is és a falubusszal visszük a falubelieknek. Hatalmas segítség az adomány, hiszen hátrányos helyzetű település vagyunk, önerőből nem tudtunk volna ennyi finomságot osztani a lakosoknak – jegyezte meg a polgármester.

– Minden hétköznap az egyik kaposvári áruháztól hozunk el élelmiszer-felesleget, főként zöldséget, gyümölcsöt és pékárut – mondta el Biró Dániel, a Borostyánvirág Anyaotthon intézményvezetője. – Ebben az évben kétszer a Magyar Élelmiszerbank Egyesület budapesti telephelyéről két kocsinyi gyerektápszert, tésztát és üdítőt hoztunk. Mivel az anyaotthonban teljes ellátást biztosítunk, jelentős költséget jelent az élelmiszerek vásárlása. A kiegészítő támogatással felszabadulnak anyagi források, amelyeket másra fordíthatunk – mondta.

– Az ünnepekig 13 somogyi szervezetnek juttatunk el 313,5 tonna élelmiszert 184 millió forint értékben – mondta Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke. – A tartós élelmiszerek mellett zöldséget, gyümölcsöt és pékárut kapnak a rászorulókat támogató szervezetek, önkormányzatok. Karácsonykor különösen fontos a széles körű társadalmi összefogás a nélkülözők segítése érdekében, a multiáruházak élelmiszer-feleslegei mellett Somogyban öt városban önkénteseink 7300 kiló élelmiszert gyűjtöttek össze – tette hozzá az egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában