advent

2019.12.26. 14:30

Adventi koszorú a városközpontban: civil kezdeményezés mögé állt a barcsi önkormányzat

Hatalmas adventi koszorú ékesíti Barcs városközpontját. A tavaly civil kezdeményezéssel indult adventi forgataghoz kapcsolodó rendezvényeket az idén már az önkormányzat karolta fel.

Koszorus R.

A város vezetői abban bíznak, hogy sokkal színvonalasabb és bőségesebb programkínálattal ajándékozhatják így meg a városlakókat a várakozás időszakában. A városvezetés a szilveszteri tűzijátékra szánt összeget csoportosította át az adventi forgatagra.

– A tavalyihoz képest sokkal több a résztvevő – mondta el lapunknak Szalai Csilla, alpolgármester, az első tapasztalatok alapján. – Azt gondolom, hogy a kommunikáció sokkal jobb volt most, mert nagyon sok helyen igyekeztük a városlakók tudtára adni, hogy érdemes eljönni a forgatagba. A barcsiak ilyenkorra már megszokhatták, hogy adventkor is van élet a belvárosban, ezt jól mutatja, hogy egyre többen látogatnak ki a rendezvényekre.

A négy szombatot magába foglaló rendezvénysorozaton első mozzanatként az első adventi gyertyát gyújtották meg, majd, ahogy az lenni szokott, fellépők színesítették a programot. Eddig a MárkusZínház és az Ecc-Pecc zenekar lépett fel.

Az első hétvégén halászlé illata töltötte be a belvárost, a bográcsban főtt halfinomságból bárki kaphatott. Az adventi rendezvényekbe bevonták az intézményeket is. Legutóbb a Kaposvári Szakképzési Centrum Barcsi Ipari, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája diákjai sütöttek lángost és ízletes palacsintát a barcsiak örömére. Megtudtuk: az aranyhétvégén a Roma Önkormányzat tart hagyományos disznóvágást a forgatagban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában