díj a Közútnak

2019.12.24. 14:00

Családbarát díjat kapott a Magyar Közút csapata

A Magyar Közút Zrt. – munkahely kategóriában – elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma által alapított Családbarát Hely tanúsító védjegy bronz fokoztatát. Somogyban a társaság összlétszámának négy százalékát, 253 dolgozót foglalkoztatják családbarát feltételek között.

Harsányi Miklós

– Az idén volt olyan munkatársunk, aki házasságot kötött, ennek kapcsán megkapta a készpénzjuttatást és a pótszabadságot is – tájékoztatott Pécsi Norbert, a Magyar Közút Zrt. szóvivője. – Jelenleg öten részesülnek gyermekgondozási ellátásban, a gyermekek születésekor a szülők részére egyösszegű támogatást fizettünk ki. Az iskoláskorú gyermeket nevelő munkatársaink minden évben iskolakezdési támogatást kapnak.

A somogyi munkatársak is jelentkezhettek az idei szűrőprogramra, illetve többször előfordult, hogy a megyénkből az ország más területére elköltözött dolgozó munkáltatói segítséggel elhelyezkedett, s így áthelyezéssel továbbra is a Magyar Közút alkalmazásában maradhattak. A családbarát díjra pályázó társaságokat 11 témakörben vizsgálták: ennek része többek közt a foglalkoztatás módja, a juttatások köre, s a közösségépítés és az egészségmegőrzés támogatását szolgáló intézkedések. A vizsgálat során a zrt-t családbarát munkahellyé nyilvánították, melyhez számos intézkedéssel járult hozzá a társaság. Lehetőség van részmunkaidős foglalkoztatásra, s a cég munkatársai állandó kapcsolatot tartanak a gyermekgondozási vagy ápolási szabadságon lévőkkel, továbbá gyermekszületési, iskolakezdési és lakásvásárlási támogatást nyújtanak a családoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában