fejlesztés

2019.12.29. 10:00

Gyógyszerészek munkáját könnyíti az új automata

Új gyógyszerkiadó automatával gazdagodott a közelmúltban a Kaposi Mór Oktató Kórház Szigethy Gyula gyógyszertára. A korábbit cserélték ki egy modern, több tízmillió forint értékű készülékre.

Góz Lilla

Bali Tibor, a gyógyszertár vezetője érdeklődésünkre elmondta: ez már kétkaros gép, egyszerre több gyógyszert tud kiadagolni, mint elődje. Mutatja a lejárati dátumot, az egyedi gyógyszer-azonosítást is, ami nagyban megkönnyíti a gyógyszerészek munkáját. Kamera kíséri, ahogy a készítmény a fogadótérbe kerül, továbbá háromdimenziós program segít megkeresni a készítményt a polcokon. Nagy mennyiségű patikaszert, 18–20 ezer gyógyszert tud tárolni az automata.

– Nagy segítség az új gyógyszerkiadó automata, kétszer olyan gyors, mint elődje, így több időnk marad a betegekre – jegyezte meg Bali Tibor. A Kaposi Mór Oktató Kórházban az Intézeti Gyógyszertár csakúgy, mint a közforgalmú patika az országban egyedülálló módon teljesen automatizált, így tudja a betegbiztonság érdekeit a leghatékonyabban szolgálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában