2019.12.11. 09:16
Kürtőskaláccsal jótékonykodtak
Különleges ünnepi alkotásokat lehetett vásárolni a balatonszárszói adventi vásáron szombaton.
Már a belépéskor megcsapta az érdeklődőt a forralt bor illata. A téli italba kötcsei vörösbor, narancskarikák, szegfűbors, fahéj, szegfűszeg és egy kis cukor került. Bográcsban rotyogott a lencsegulyás, amihez sajtos pogácsát is sütöttek, az édesszájúaknak almás és túrós rétes készült a helyszínt biztosító Kistehén Burger Étteremben.
– A tavaly augusztusi nyitásunkkor vettük tervbe az adventi programsorozat szervezését, az idén sikerült megteremteni hozzá az anyagi feltételeket – mondta el Haász Veronika tulajdonos. A vásáron ezúttal tizenhat somogyi kézműves mutatta be különleges alkotásait, de az érdeklődők a mézeskalács-díszítés minden fortélyát is megtanulhatták Szárszón. A rendezvényen nagyon keresték és vitték a parázson sült kürtőskalácsot.
– A balatonszárszói Fonód Ferencné, Marika gyúrta a tésztáját, maga süti azon a szerkezeten, amit férje készített el. A sülés közben egy biciklilánc forgatja a kerekeket, hogy egyenletesen piruljanak a kalácsok – mesélte Haász Veronika. A finomság eladásából befolyt összeget a balatonszárszói óvodának adják.