népszerű partszakasz

2019.12.16. 09:00

Még tovább fejlődik jövőre a népszerű Platán strand

Továbbra is folytatódnak a beruházások Balatonbogláron, jelenleg több, az önkormányzat által elnyert pályázat kivitelezése is folyamatban van. Javában zajlik a kultúrház átépítése, felújítása.

Gy. Zs.

A Balaton-parti város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretein belül nyert 350 millió forint támogatást erre a célra.

Mészáros Miklós polgármester a Somogyi Hírlap kérdésére elmondta: a vége felé jár a Várdombra megálmodott magasösvény tervezése, melynek kivitelezésére várhatóan a jövő év elején írják ki a közbeszerzést. Nemrégiben kezdődött meg a Platán strand fejlesztésének következő üteme is. A zöld város projekt keretein belül mintegy 350 millió forintos támogatásból valósítanak meg több régóta várt beruházást: parkosítanak, fásítást végeznek el, s egy rendezvényteret is kialakítanak a strand területén. Ám a beruházás egyik rendkívül fontos eleme lesz az is, hogy víz­elvezető csövekkel látják el a park bizonyos részeit az esetleges belvízproblémák megakadályozása érdekében. Ez utóbbi többször is nagy gondot jelentett már a városvezetés számára.

A balatonboglári polgármester felidézte: az elmúlt időszakban is sokat fejlődhetett a Platán strand, hiszen egy másik projekt keretein belül is szintén 350 millió forint támogatást költöttek el a területre. Ennek keretein belül sétányok és pavilonok épültek, s mint megtudtuk, nemrégiben egy gördeszkapálya is elkészült a beruházások részeként. Az elmúlt időszakot értékelve a városvezető azt is hozzátette: 430 millió forint támogatást fordíthattak ebben az esztendőben hat szabadstrandjukra is, melynek révén szintén több vendégcsalogató beruházás valósulhatott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában