Mikulás nap

2019.12.05. 20:00

Megyeházára érkezett a Mikulás, a legkisebbek örömére

Zsúfolásig megtelt csütörtökön este a megyeháza díszterme, ahol a Nagycsaládosok Kaposvári Egyesülete Mikulás napi ünnepségen látta vendégül a legkisebbeket. A lurkók között 150 édesség csomagot osztottak ki, Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke is részt vett a rendezvényen.

Harsányi Miklós

– A Mikulás érkezését a gyermek és a szülők egyaránt nagyon várták, a családok jóval a rendezvény kezdés előtt már egymás után érkeztek – mondta Ureczky József, a Nagycsaládosok Kaposvári Egyesületének elnöke. – Harmincegy éves a csapatunk, s időről időre mindig ugyanazzal a szeretettel és lelkesedéssel készülünk erre ünnepségre, mint ahogy kezdetben. A jó hangulat, a vonzó közeg sokak érdeklődését felkelti, s a családias összejövetel tovább erősíti a csoportunkat. Abban bízom, hogy a meglévő tagokon kívül az új belépők is bekapcsolódnak az egyesületi munkába, s ez lendületet visz a közösség mindennapjaiba.

 

A Kaposvári Egyetem színész szakos hallgatóiank műsorát szájtátva nézték a gyermekek. A 37 éves kaposvári Udvardyné Tóth Lilla négy gyermekét hozta el az ünnepségre. Hat éve csatlakoztak az egyesülethez, s mint mondta, a nagy családoknak is szükségük van a közösségi együttlétre.

– Barátokra leltünk a csapatban, minden egyes találkozó új élménnyel gazdagítja a tagokat – mondta. – Örülök, hogy itt lehetünk, hiszen mint az összes gyermek, úgy mi is nagyon készültünk az ünnepségre, s örömmel tölt el, hogy ilyen sokan eljöttek.

A kaposvári Antalicz Loránd szerint négy gyermek – Anna, Kristóf, Botond, Léna – mellett soha nem lehet unatkozni, az apa és anya nem tud megöregedni, mivel az apróságok fiatalon tartják a szülőket. Náluk minden nap mozgalmasan telik, különösen, ha három a gyerkőc versenyszerűen úszik. Azt mondta: nagy családosként felelősséggel tartoznak a közösségért. Ezért amikor csak lehet, részt vesznek az egyesületi foglalkozásokon, találkozásokon.

– Apaként öröm látni, hogy boldogok a gyermekek, s egyesületi tagként megnyugtató, hogy ilyen összetartó csapatunk van – hangsúlyozta. – A mostani Mikulás ünnepség sikerét látva biztos, hogy 2020 decemberében is eljövünk a gyerkőcökkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában