cukiság

2019.12.10. 09:00

Tomi, a két hónapos vidra a park új lakója

Új lakója van a petesmalmi vidraparknak. Tomikát, a két hónapos kisvidrát macskatápszerrel cumiból táplálja Balogh Márta, valamint a kicsi a halat is előszeretettel fogyasztja. Betegsége miatt nem valószínű, hogy visszaengedhető lesz a vadonba.

Góz Lilla

Új lakója van a petesmalmi vidraparknak. Tomikát, a két hónapos kis vidrát macskatápszerrel cumiból táplálja Balogh Márta. A csöppség már a halat is szívesen megeszi. Betegsége miatt nem valószínű, hogy visszaengedhetik majd a természetbe. – Két hete került hozzánk a két hónapos vidra. Egy család találta meg, miután az állatot szülei elhagyták – mondta el Balogh Márta, a petesmalmi vidrapark vezetője. Hozzátette: az állat furcsán mozgott, ezért elvitték Garamvölgyi Rita kaposvári állatorvoshoz.

– Kiderült, hogy Tomika szervezetében semmi kalcium nincs, nagyon kell vigyázni, hogy csontjai ne sérüljenek, mert könnyen eltörhetnek – mesélte Balogh Márta. Ezért a két hónapos vidra most sok gyógyszert kap, próbálják csontjaiba beépíteni a kalciumot.

– Valószínűleg sosem lehet őt visszaengedni a természetbe a betegsége miatt – jegyezte meg a vidrapark vezetője. – Az állat közérzetén azonban nem tapasztaljuk a betegségét.

– Nagyon élénk, a dobozban nem érzi jól magát, rohangál a szobában, felfedezte az ágyat is, továbbá nagyon barátságos, szelíd, már az óriási Misa kutyával is incselkedik – mesélte mosolyogva Balogh Márta. Tomika a harminchatodik kis vid­ra Márti életében.

– Aki sérült, segítségre szoruló védett állatot talál, ne kezdje el otthon etetni, ápolni, hanem kérjen segítséget, adja át az állatot a természetvédelmi szakembereknek – hangsúlyozta Balogh Márta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában