támogatás a télre

2019.12.05. 17:30

Tűzifával segítik megőrizni a karácsony melegét

Harminckilenc rászoruló család karácsonyát tette melegebbé az a szociális tűzifa, amelyet csütörtökön osztottak szét Hajmáson. A Belügyminisztérium által odaítélt támogatásból ötvennégy köbméter tűzifát vásárolt az önkormányzat.

Koszorus Rita

– Sajnos ez a mennyiség mindenki téli fűtését nem fogja megoldani, de a lehető legtöbb rászoruló család közt osztottuk szét – mondta Török Sándor, polgármester. – Így egy melegebb karácsonyt tudunk biztosítani számukra, hiszen egy és három köbméter közti mennyiség jut egy-egy igénylőnek.

A szociális tűzifa szétosztásában a térség országgyűlési képviselője, Gelencsér Attila is részt vett, aki elmondta a megyében 223 település nyújtott be igénylést tüzelőre. – 2011-ben kezdődött a szociális tűzifa akció – emlékeztetett Gelencsér Attila. – Akkor negyvenezer köbméter fát osztottunk szét az országban, ez mára ott tart, hogy 220 ezer köbméter jut a rászoruló családoknak ebben az évben. Így mintegy 200 ezeren jutank tüzelőhöz a fűtési szezonban és a program indulása óta összesen 1 millió köbméter tűzifa melegítette a nélkülöző családok otthonát, 17 milliárd forint értékben.

A megyében nagyjából 15 ezer köbméter tűzifa jut a rászoruló családoknak, tette hozzá a honatya. Hajmáson Gelencsér Attila és Török Sándor aktívan vették ki részüket a szociális tűzifa szétosztásából, hiszen fáradhatatlanul pakolták a rönköket a teherautóra, amellyel aztán a rászoruló családok házához juttatták el a melengető segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában