kutyák rémálma

2019.12.30. 19:35

Világgá futhat rémületében kedvencünk, ha nem vigyázunk

A kutyások rémálma a szilveszteri tűzijáték, ha nem helyezzük biztonságba a házi kedvenceket, akár tíz kilométerre is elkóborolhatnak rémületükben.

Góz Lilla

– Hétfőn egy német juhász keveréket szedtünk össze az Egyenesi tetőn – mondta Boncz Edit, a kaposvári Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület elnöke. Már szilveszter előtt, de utána két hétig is sok riadt állat kóborol az utcákon.

– A legfontosabb, hogy biztosítsunk állatainknak megnyugtató körülményeket, akár nyugtató hatású készítménnyel – mondta. – Pár éve egy dog infarktust kapott a nagy durrogástól.

– Több tucatnyi kutya kerül be a telepre szilveszter után az utcákról, nem könnyű az elhelyezésük – jegyezte meg Boncz Edit. A chip mellett hasznos, ha az állat nyakörvére a gazda nevével és telefonszámával, esetleg lakcímével ellátott biléta kerül. A chippel ellátott, elkóborolt kutyák hazajutását ma már az ország több mint 200 pontján segíti a Vigyél Haza Alapítvány mikrochip-leolvasó hálózata. Somogyban Kaposváron a Guba Sándor úti, a fonyódi, lellei, balatonföldvári, zamárdi, a siófoki Mol-kutakon található chipleolvasó. Tatán idén sem lesz tűzjáték; a vízimadarak védelme miatt helyi rendeletben tiltották meg a pirotechnikai eszközök használatát. A somogyi városok közül Barcson sem lesz tűzijáték. Az erre szánt pénzt az adventi vásárra fordította az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában