csapadékvíz-elvezető

2020.01.31. 15:56

200 helyett 161 milliót bukik Siófok!

Örül Ahmed Safar fideszes önkormányzati képviselő, hogy mégis zöld utat kapott a déli városrész csapadékvíz-elvezető rendszerének a korszerűsítése.

sonline

Nemcsak azért, mert ez az ő választási körzetéhez tartozik, hanem azért is, mert a korábbi bizottsági üléseken ellenezték ezt a lakosság számára évtizedes problémát jelentő fejlesztést a Becsülettel Siófokért Egyesület képviselői. Sem a pénzügyi és tulajdonosi bizottság, sem a városfejlesztési bizottság nem támogatta a projektet, amelyre egyébként 2017-ben TOP-os pályázat keretében 200 millió forintot nyert a város. – A beruházás olyan alapinfrastruktúrát érint, amelyet a városnak kötelessége biztosítani, hiszen több mint 1500 állampolgárt érint, siófoki családokat – hangsúlyozta a képviselő. – Évek óta a nagyobb esőzésekkor az itt található ingatlanokat elönti és lakhatatlanná teszi a víz – tette hozzá Ahmed Safar.

S megmenekült a város egyik legnagyobb, legvonzóbb rendezvénye, a Nemzeti Regatta is, amelynek a támogatására az idegenforgalmi szakbizottság(?) az előző évi harmadát sem adta volna. A szervezők 17,5 millió forintot kértek, a „szakértő bizottság” 5 milliót javasolt, ám Lengyel Róbert 10+5 milliót szavaztatott meg egy kis „látványmasnival” felékesítve.

A 200 millió forint tehát Siófokon marad, ám 135 millió forint már megnyert pályázati pénzt mégis visszaadnak, mert nem akarják megvalósítani a régi mozi közösségi térré való átalakítását célzó projektet. Ezzel viszont elveszik az a 26 millió forint is, amelyet a pályázaton nyertes projekt megtervezésére fordítottak a város kasszájából!

Hiába csúsztat(gat) a siófoki városházi szócső, a legutóbbi testületi ülésen mégis csak a közérdek győzedelmeskedett „más elképzelések” felett! Ehhez kellett az előzetes médiafigyelem felkeltése, a képviselők egy részének állhatatossága és a közösségi oldalak „nyomása”! Ha ez nincs, ma más lenne az eredmény! Lengyel Róbert felismerte ezt, amikor úgymond a testületi ülésen látványosan „felülbírálta” az úgynevezett szakbizottságok javaslatait, s azok javaslatainak a szöges ellentétét szavaztatta meg! Az persze más kérdés, hogy az ilyen felkészültségű szakbizottságokkal, amelyek ilyen fontos városstratégiai ügyekben ekkorát tévednek, milyen messze lehet jutni? (a Szerk!)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában