szolgáltatás

2020.01.13. 10:00

Bővül az online ügyfélszolgálatokon intézhető ügyek köre

– Új szolgáltatással bővült az integrált ügyfélszolgálatokon intézhető ügyek köre – tájékoztatott csütörtökön a megyei kormányhivatal.

Harsányi Miklós

– Január elsejétől a kormányablakokban elérhető online ügyintézői felület – a hazai és uniós forrásokból fejlesztett Erkölcsi bizonyítvány Applikáció – segítségével bármelyik kormányablakban igényelhető a hatósági erkölcsi bizonyítvány.

Ehhez mostantól nem szükséges a postán megvásárolható űrlapot kitölteni, az ügyfél azonosításáról és a kérelem rögzítéséről az ügyintéző gondoskodik.

Az azonosítás a személyi szám, illetve a természetes személyazonosító adatok alapján történik. Az ügyintéző által kinyomtatott és az ügyfél által aláírt igénylőlap alapján a kérelmet elektronikus úton – közvetlenül a szakrendszerbe – nyújtják be.

Az elkészült erkölcsi bizonyítványt – postai úton – a nyilvántartó hatóság aztán arra a címre küldi, amit az igénylő korábban megjelölt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában