áremelés

2020.01.10. 09:00

Drágulnak a somogyi fürdők belépői

Az új évben drágábban csobbanhatunk a somogyi fürdőkben, ugyanis szinte minden komplexum kénytelen árat emelni.

Koszorus Rita

Fotó: LANG

A költségek jelentősen emelkednek, ezért kell drágítani a jegyek árát a somogyi fürdőkben. A siófoki Galerius Fürdőben is hozott némi drágulást a január. – Azoknál a belépőknél változtattunk az áron, amelyek plusz szolgáltatást tartalmaznak – mondta Balogh Renáta, fürdővezető. – A diák-, nyugdíjas- és kismamakedvezményt is tartalmazó jegyek ára változatlan maradt.

Tavaly komoly beruházást valósítottak meg a Balaton-parti létesítményben: hatvan személy befogadására alkalmas modern hang- és fénytechnikával ellátott szaunát alakítottak ki. – Idén csak kisebb felújításokat tervezünk – tette hozzá a fürdővezető. – Gépészeti felújítások lesznek, a termálvizes kút meghibásodott, azt fel kell újítani és eszközökbeszerezést tervezünk. Ezenkívül a játszóházat is felújítanák ebben az évben.

Évek óta nem változtattak árat az Igali Gyógyfürdőben. – A belépőjegyek ára várhatóan tíz százalékkal emelkedik idén – közölte lapunkkal Gellért Attila. – A versenyképességünk fenntartása érdekében muszáj lesz változtatnunk az árakon, május elsejétől drágulnak a belépőjegyek. A nyári szezonra új borítást kap a vendégek körében méltán népszerű 50 méteres óriáscsúszda. További parkosítást, virágosítást és napvitorlák kihelyezését tervezik, s a fürdő műszaki modernizációját és a hőközpont gépészetének kialakítását is befejezik.

A kaposvári Virágfürdőben is drágábban csobbanhatnak a vendégek, de nagyságrendileg száz forinttal kerül majd többe a jegy. – Eddig volt komplex jegyünk, ami tartalmazta a szaunát, de mostantól kombinált jegyet lehet váltani és az már nem tartalmazza a szaunahasználatot – mondta Bontovics-Barta Veronika, műszakvezető és marketingmenedzser.

Csokonyavisontán tavasszal döntenek

A Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs központban 200–400 forintos emelésre volt szükség. – Van olyan bérlettípus, amely ennél nagyobb mértékben drágult – mondta Lipics István fürdővezető. – Újdonság, hogy van olyan jegyünk, amely csak adott medencékre vonatkozik és ezzel nem lehet igénybe venni a szaunát, jacuzzit. Muszáj volt emelni, mert az energia, a vegyszerek ára is emelkedik, s a dolgozók bérét is emelni kell ebben az évben.

Csokonyavisontán nem emelkednek az árak, egyelőre. – Tavasszal dönt a fenntartó a javaslatunk alapján, szükség van-e áremelésre – mondta Katz Zoltán, fürdővezető. – Komoly fejlesztéseket is tervezünk, ha egy, a határokon átnyúló pályázat sikeres lesz. A 200 ezer eurós projektből 170–180 millió forintot fordíthatnánk felújításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában